Middagstipset.... Lax


Visst är det alltid lika svårt att komma på bra middagar?  :))
Det här receptet passar lika bra som festmåltid som en lyxigare vardagslunch. 


Recept laxen:
En styckfryst laxfile till varje person.
Vitlökspeppar.
En lime.
Smörj en ugnsform och lägg i laxfilerna.
Pressa över en lime.
Krydda med vitlökspeppar.
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter 225 grader beroende på hur tjocka skivorna är.
Laxen är klar när köttet är fast och delar/skivar sig lätt.
Koka under tiden potatisen.

Recept på kall sås till ca 4 personer:
5 dl creme fraiche.
En lime.
Vitlökspeppar.
En till två klyftor vitlök.
En hakad rödlök.
Röd stenbitsrom.

Blanda en pressad lime, vitlökspeppar, pressad vitlök,
hackad rödlök och röd stenbitsrom i en skål med creme fraiche.

Prova dig fram till hur mycket du vill ha av varje ingrediens.


 Servera tillsammans med färska härliga grönsaker och en lime att pressa över dem.





Servera på en fin tallrik med något gott att dricka, kanske cider....
Vill du göra det extra festligt så vik en tjusig servett till.
Du har beskrivning på en här.




Kommentarer